Accommodatie

Onbekend

Datum: Zondag 9 september 2018

FC Hoensbroek 1 – EHC/Heuts 1

Scoreverloop: 76e min. 1-0 Bas Coenen(pen.), 79e min. 1-1 Lars Gulpen(pen.) en 90+7e min. 1-2 Roel Hendriks.

FC Hoensbroek is ook in zijn 2e bekerwedstrijd tegen een nederlaag aangelopen. Ver in blessuretijd ging naaste buur EHC er alsnog met de winst vandoor.

De thuisploeg had wat goed te maken na de zware 6-0 nederlaag van vorige week tegen Marvilde. De jonge ploeg van trainer René Smeets had dat goed in de oren geknoopt en begon gretig aan de wedstrijd. Gastenploeg EHC had het daar zichtbaar moeilijk mee en kwam maar moeilijk in haar spel. Toch was de 1e klasser na bijna een kwartier spelen dicht bij de openingstreffer. Maar doelman Jeffrey Boon van Hoensbroek keerde de inzet van Tom Hanssen kranig. FC Hoensbroek bleef in die 1e helft vrij simpel op de been, maar tot echte kansen kwam het zelf niet. Vlak voor de thee was er wel nog een prima kans voor de ploeg uit De Dem. Gelukkig voor Hoensbroek had Roel Hendriks het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet van dichtbij verdween hoog over het Hoensbroek doel.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. EHC dat wel veelvuldig de bal had, maar niet echt tot kansen kwam. Hoensbroek beperkte zich tot tegenhouden, maar kroop langzaam maar zeker wat meer uit haar schulp. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok lag de bal opeens voor Hoensbroek op de stip. Na een overtreding op Stijn van Rhenen wees scheidsrechter Prick resoluut naar de stip. Bas Coenen was vervolgens niet resoluut genoeg en zag zijn strafschop door EHC-doelman Collin van Eijk gekeerd worden. Maar assistent-scheidsrechter Colen had geconstateerd, dat van Eijk zijn doellijn te vroeg had verlaten. Van Eijk was het hier duidelijk niet mee eens en mocht naar herhaaldelijk commentaar met 2 keer geel op zak de kleedkamer voortijdig op gaan zoeken. In de herkansing was Bas Coenen wel bij de les en zorgde zodoende voor de verassende 1-0 voorsprong voor FC Hoensbroek. Maar echt lang genieten van de voorsprong konden de gastheren niet. Na een lichte overtreding van Elko Doven ging aan de andere kant ook de bal op de stip voor EHC. Met dit buitenkansje wist Lars Gulpen wel raad, die onberispelijk binnenschoot: 1-1. Voor EHC het sein om ondanks de numerieke minderheid op zoek te gaan naar de overwinning. EHC-trainer Hans van Tussenbroek dirigeerde centrale verdediger Mitch Kok naar de frontlinie om alsnog met de zege huiswaarts te keren. Zo zag Lars Gulpen zijn inzet prima gekeerd worden door Jeffrey Boon en zag Robbie Terwint zijn harde pegel slechts op de paal belanden. Toch moest Hoensbroek in de 97e minuut alsnog capituleren. Roel Hendriks kreeg wel erg gemakkelijk de vrije doorgang, waarna hij met een slimme schuiver de thuisploeg met een kleine deceptie achter liet: 1-2.

EHC-trainer Hans van Tussenbroek was complimenteus richting zijn Hoensbroek-collega René Smeets: Jullie hebben het ons vandaag enorm moeilijk gemaakt. Een groot compliment naar jullie jonge ploeg. Smeets kon de woorden zeer waarderen. Ik ben ook enorm trots op mijn ploeg. Na de zware nederlaag van vorige week, heeft de groep dit prima opgepakt. Hier kunnen we verder op borduren.