Accommodatie

Onbekend

Datum: Zondag 9 december  2018

FC Hoensbroek 1 – BSV Limburgia 1: 2-3(0-2)

Scoreverloop: 26e min. 0-1 Ilias Chakour, 32e min. 0-2 Swen Cornelissen, 70e min. 0-3 Olaf Mazier(pen.), 84e min. 1-3 Niels Kusters en 90+1e min. 2-3 Robert Wijnen.

Op deze natte decemberzondag stond voor FC Hoensbroek de lastige thuiswedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat BSV Limburgia op het programma. Na een uur spelen leek de wedstrijd voor de gastenploeg na een 0-3 voorsprong in de knip. Maar de thuisploeg knokte zich nog prima terug, maar kwam uiteindelijk net tekort.

Het is voor FC Hoensbroek tot op heden een seizoen met vallen en opstaan. Nadat in de afgelopen transferperiode een leegloop had plaats gevonden bleef er de moeilijke taak over voor nieuwbakken trainer René Smeets. Met veelal jonge spelers vanuit de jeugd en 2e elftal kreeg de ervaren Smeets als taak om weer te bouwen aan een nieuw elftal. De onervaren groep doet dit veelal met ups en downs. Vaak wordt er aardig mee gebald, maar even vaak staat het ook met lege handen. Na 10 competitiewedstrijden bivakkeert de ploeg met 5 punten in de degradatiezone.

Ook tegen BSV Limburgia speelde FC Hoensbroek geen onaardige wedstrijd. Maar de extra kwaliteit aan Brunssumse kant gaf uiteindelijk de doorslag.

Het waren de gasten, die vanaf de 1e minuut het heft in handen namen. Zo waren er kleine mogelijkheden voor Marcel Velraeds en Olaf Mazier, maar troffen beiden geen doel.  Maar ook de thuisploeg deed van zich spreken. Zo zag Elko Doven zijn schot attent gekeerd worden door doelman van Haren van BSV Limburgia. Halverwege de 1e helft was toch de 0-1 een feit. Een prima voorzet van Swen Cornelissen kon door Ilias Chakour ongehinderd binnen gekopt worden. Niet veel later stond ook bijna de 0-2 op het scorebord. Een lastige vrije trap van Olaf Mazier werd door Hoensbroek-goalie Jeffrey Boon attent gekeerd. Een minuut later was het alsnog 0-2 voor de gastenploeg. Na balverlies op het middenveld was het oud FC Hoensbroek-speler  Swen Cornelissen, die een assist van Remco Theunissen simpel kon binnen tikken. Vlak voor de thee viel er voor beide ploegen nog een kans te noteren. Maar zowel Marc Wanders(Hoensbroek), als Olaf Mazier(BSV Limburgia) wisten hun kopballen niet tot doelpunt te promoveren.

In het begin van de 2e helft verzuimde de thuisploeg al snel om voor de aansluitingstreffer te zorgen. Een te korte bal van Amar Delic werd door Stijn van Rhenen niet afgestraft. Halverwege de 2e helft was ook Elko Doven dicht bij de 1-2. Zijn harde pegel verdween maar rakelings naast het gasten-doel. Aan de overzijde was het een minuut later wel prijs. Na een overtreding van Jeffrey Boon was het Olaf Mazier, die de toegekende strafschop feilloos binnen schoot: 0-3. Maar de thuisploeg leek niet geknakt en ging toch nog op zoek naar een beter resultaat. Met nog een kwartier op de klok was het Elko Doven, die een dot van een kans namens Hoensbroek verprutste. Toch was niet veel later de 1-3 een feit. Niels Kusters schoot via binnenkant paal strak binnen. Het sein voor Hoensbroek om op zoek te gaan naar meer. Zo zag Guyvan Maessen zijn prima schot even prima gepareerd worden door de gasten-doelman. In de 90e minuut wist Hoensbroek toch nog te scoren. Een kopbal van Guyvan Maessen werd door Robert Wijnen met het puntje van de teen tijdig verlengd: 2-3. Ver in blessuretijd leek nog bijna een sensatie in de maak. Maar Alle Boonstra kwam net een teenlengte tekort om alsnog voor een sensationele 3-3 te zorgen.