Accommodatie

Onbekend

Datum: Zondag 25 november  2018

FC Hoensbroek 1 – LHC 1: 2-5(0-2)

Scoreverloop: 6e min. 0-1 Leroy Eerlingen, 12e min. 0-2 Romano Raets, 41e min. 0-3 Leroy Eerlingen, 60e min. 0-4 Romano Raets, 76e min. 0-5 Joey Coervers, 84e min. 1-5 Stijn van Rhenen en 90e min. 2-5 Dennie de Vries.

Vooraf was de stemming nog opperbest in het Hoensbroekse kamp. Vorige week werd er immers verdienstelijk gelijk gespeeld tegen hoogvlieger Heer. Vandaag moesten er weer eens 3 punten aan het conto bijgeschreven worden. Maar na 90 minuten spelen was de thuisploeg weer een illusie rijker. De ploeg van René Smeets ging met 2-5 kansloos onderuit.

Al binnen het kwartier speelde FC Hoensbroek een kansloze wedstrijd. Eerst was het Leroy Eerlingen, die op aangeven van Romano Raets voor de 0-1 zorgde. Doelman Boon van Hoensbroek dacht de bal nog voor de lijn te keren, maar scheidsrechter Verhaag uit Venray oordeelde dat de bal de doellijn had gepasseerd. Overigens hing er aan dit doelpunt een groot buitenspel luchtje. Niet veel later was het Romano Raets, die een scherpe voorzet van Joey Coervers in 2e instantie wist te verzilveren: 0-2. Hoensbroek kon er maar weinig tegenover zetten, maar was halverwege de 1e helft toch dicht bij de 1-2. Guyvan Maessen zag zijn uithaal maar rakelings naast gaan. Nog voor de thee was zelfs de 0-3 een feit. Wederom was het Leroy Eerlingen, die op aangeven van Romano Raets wist binnen te tikken.  Op slag van rust was er toch nog bijna de aansluitingstreffer voor Hoensbroek. Maar doelman Rob Kerris voorkwam met de vingertoppen een doelpunt van Dennie de Vries.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. De gasten uit Eygelshoven bepaalde het spel en waren al vroeg dicht bij de 0-4. Maar gelukkig voor  Hoensbroek belandde de inzet van Mark Bäumler slechts op de dwarsligger. Het bleek slechts uitstel van executie. Want na een kwartier spelen in de 2e helft was het via een snelle uitbraak 0-4 door Romano Raets. Een paar minuten later was Leroy Eerlingen dicht bij zijn 3e treffer van de middag. Ditmaal had de rappe speler het geluk niet aan zijn zijde en zag hij zijn inzet slechts op de paal belanden. Een kwartier voor tijd stond toch de 0-5 op het scorebord. Een voorzet van Joey Coervers belandde achter de grabbelende doelman Jeffrey Boon. Hierna lieten de gasten de teugels wat vieren. Dit resulteerde nog in 2 doelpunten voor de thuisploeg via Stijn van Rhenen en Dennie de Vries. In blessuretijd verzuimde Cornée Frissen de uitslag voor Hoensbroek nog wat dragelijker te maken. Oog in oog met de prima LHC-goalie faalde hij jammerlijk.

Echt lang treuren over deze nederlaag kan de ploeg echter niet. Komende zondag wacht met Heksenberg een echte degradatiekraker.