Onbekend

Datum: Zondag 21 oktober  2018

VV Scharn 1 - FC Hoensbroek 1: 2-0(1-0)

Scoreverloop: 1e min. 1-0 Lars van Winssen en 75e min. 2-0 Jasper Moonen.

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Eijsden, ging FC Hoensbroek in Maastricht tegen Scharn wederom onderuit. Dankzij de 2-0 overwinning gaat Scharn de Hoensbroekse ploeg in de ranglijst voorbij.

Het was al de 3e achtereenvolgende wedstrijd, dat de ploeg van René Smeets niet tot scoren wist te komen. En daarmee is de belangrijkste oorzaak op dit moment benoemt, waarom het nog niet zo wilt vlotten bij de ploeg uit “Gebrook”. De Blauw-Witten ballen grote delen van de wedstrijden aardig mee, maar tot echte grote kansen en doelpunten leidt het vooralsnog niet.

Tot overmaat van ramp waren de gasten bij aanvang van de wedstrijd nog niet echt goed bij de les. Al binnen 1 minuut stond de 1-0 voor Scharn op het scorebord. Lars van Winssen kreeg wel heel erg gemakkelijk de vrije doorgang op het middenveld, waarna Guy Went diezelfde van Winssen op maat bediende en zo voor de vroege voorsprong zorgde. Maar al snel kwam het heft in handen van FC Hoensbroek te liggen. Zo was een kopbal van Bas Coenen niet krachtig genoeg om doelman Dave Jongen van Scharn in verwarring te brengen. Aan de andere kant zag Scharn-aanvaller Guillermo Kroon zijn inzet maar rakelings voorlangs gaan. Ondanks het optische overwicht leverde het FC Hoensbroek in de 1e helft verder geen kansen meer op.

In de 2e helft was het na bijna en kwartier spelen weer bijna prijs via Lars van Winssen. Gelukkig voor Hoensbroek kon Christiaan Meurders de bal op de doellijn nog tijdig keren. Halverwege de 2e helft was diezelfde Meurders ook dicht bij een doelpunt. Zijn schot ging maar rakelings over het Scharn-doel heen. Een kwartier voor tijd was er de definitieve beslissing in de wedstrijd. Invaller Testimony Odetola-Benjamin liet Elko Doven wel heel erg simpel de hielen zien. Diens afgemeten voorzet kon door Jasper Moonen heel simpel binnen getikt worden: 2-0. Een paar minuten later scheelde het niet veel of de 3-0 was ook een feit. Ditmaal redde doelman Bart Knarren van Hoensbroek fraai op de inzet van Jasper Moonen.

Het was tevens het laatste wapenfeit in deze wedstrijd. Een wedstrijd dat voornamelijk gekenmerkt werd door weinig kansen over en weer. De thuisploeg was uiteindelijk wat efficiënter in de geboden mogelijkheden en stapte uiteindelijk verdiend met 3 punten in de zak van het veld af.