Accommodatie

Onbekend

Datum: Zondag 2 december  2018

Heksenberg 1 - FC Hoensbroek 1: 2-1(1-0)

Scoreverloop: 45e min. 1-0 Sven Spork, 75e min. 1-1 Marc Wanders en 80e min. 2-1 Mo Quaissa.

FC Hoensbroek heeft zich in de derby tegen Heksenberg zelf een slechte dienst bewezen. Op sportpark De Dem ging het met 2-1 onderuit tegen de hekkensluiter. Hierdoor nadert de ploeg van trainer Gerrit Olijve, FC Hoensbroek tot op maar 1 punt.

Al na 3 minuten was er de eerste waarschuwing namens Heksenberg. Steven de Winter soleerde wel heel erg gemakkelijk langs enkele Hoensbroek-spelers, maar vond uiteindelijk toch nog Hoensbroek-doelman Jeffrey Boon op zijn weg. Namens Hoensbroek zag Dennie de Vries zijn schot maar rakelings over gaan. Hierna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en vielen er aan beide kanten geen kansen te beleven.  Maar in de slotfase van de 1e helft brandde de wedstrijd plotseling los. Zo zag scheidsrechter Verstappen geen strafschop in een duikelpartij van Bas Wolters van Heksenberg. Niet veel later was het Heksenberg-aanvaller Mike Olijve, die in kansrijke positie slechts naast schoot. Toch was nog voor de thee de 1-0 een feit voor de thuisploeg. Sven Spork kon ongehinderd aanleggen en deponeerde de bal prachtig de kruising in. Een minuut later was Hoensbroek ook nog dicht bij de gelijkmaker. Elko Doven kwam slechts een teenlengte te kort om doelman Kay van Eijk te verschalken. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Guyvan Maessen slechts over.

In de 2e helft duurde het bijna een kwartier voordat er weer een kans viel te noteren. Mo Quaissa profiteerde bijna van een te korte terug kopbal van Gijs van den Boogaard. Oog in oog met Jeffrey Boon  kwam de Heksenberg-speler in botsing met de goalie. Heel Heksenberg meende dat de bal nu op de stip ging, maar scheidsrechter Verstappen uit Grathem liet stoïcijns doorspelen. Een kwartier voor tijd stond wel opeens de gelijkmaker op het scorebord. Uit een vrije trap van Cornée Frissen kopte Marc Wanders binnen. Een paar minuten later was ook bijna de 1-2 in de maak. Maar Robert Wijnen zag zijn inzet tijdig gekeerd worden door Kay van Eijk. Aan de overzijde was het een minuut later wel prijs. Uit buitenspel positie kopte Mo Quaissa op aangeven van Mike Olijve ongehinderd binnen: 2-1. In blessuretijd was ook nog bijna de 3-1 een feit. Maar oog in oog met Jeffrey Boon verzuimde Mike Olijve de trekker over te halen. Niet veel later klonk het eindsignaal van scheidsrechter Verstappen en bleven de 3 punten meer als verdiend op sportpark De Dem.